topbella

Thursday, November 13, 2008

~ a n t e n a ~










si tenang dh ade antena~!!








Tuesday, November 11, 2008

~ y e a y ! ~

yeye dh abes sumer~~!

hahahahahahahah....suke nye~~~

tp...

nk kena setel gradnite plak~~~

Sunday, November 9, 2008

~ s l e v 7 n ~

Link to your tagger and post these rules on your blog.

Share 7 facts about yourself on your blog, some random, some weird.

Tag 7 people at the end of your post by leaving their names as well as links to their blogs.

Let them know they are tagged by leaving a comment on their blog

weee...sushi tag aku~!hehehe...okay...here it goes...

1. aku xle dok diam. haa...tu la aku...suke sgt nk g sana...g cni...x kesah pun xde duet...jnj aku dpt jln2...aku bkn nk bli pe2 pun, nk jln2 jer...hehehe...kate org jao perjalanan luas pemandangan...huhuhuhu...ajk ler aku g ne2...if x bz...aku sure g...if bz pun aku wat2 x bz...

2. aku kurang ske shopping baju...hehehe...tiap kali nk bli baju...mesti trigt wardrobe kt bilik yg dh sarat ngn baju...aku tgk2...test...pastu x bli...wakakaka...tp...aku sgt suke kasut...haish...dlm almari kasut kt hall tu penuh ngn kasut aku jer...x muat almari...kt lua pun aku ltk...jap nk g kire...13 pasang~!!tu kt uniten jer...kt umah kt phg lum campo lg...wahahaha...

3. im sooooo into gadgets...desktops...pda...henfon...etc...huhu...duet perabih kt mende2 gni...hahaha...yg laen x heran...

4. aku amek engineerg...tp aku suke music, dance...art...hahahha...engineer berotak kanan aku ni kot...amek brain test [btol ke term tu??] aku nye mind brt blah kanan...hahaha...besenye org otak kanan ni org yg berseni...tp aku xde la plak minat seni2 ni...kreatif jer la sket kot...

5. aku dan camera x dpt dipisahkan...hahaha...ne de camera...mesti de aku...cctv pun...hahaaha...x cye g jd security kt ne2 shopping complex...tgk kt control room dia...sure de muke aku cenyum kt tv tu...hahahaha...aku sgt ske fotografi...mengimpikan d80...tp xde duet nk bli...hahaha...tggu org wat hntrn kawen ler...huhu...mata tu camera plg hebat...huhu...sbb ape??sbb mata kte slalu nmpk mende yg cantik tu sgt cantik...klau kte snap gune camera dh x secantik pandangan mata kte...huhuhu...

6. aku berangan nk wat reception kawen kt restoran berpusing KL tower...ngn ats cruise tasek putrajaya...hehehehe...awk...tlg sy capaikan angan2 ni yer syg...

7.aku x suke deroyan...bau pun xleh~!!aku fobia katak since aku pnh terpegang katak dlu ms aku nk pkai kasut...katak tu dlm kasut aku...%$#$#%^&^**)!!!aku takot gelap...tdo xleh gelap gelita...mesti de sket cahaya...nnt aku pk bukan2...aku rase terung tu pelik sbb kaler dia purple...tp dia sayo...so aku x mkn...de gak ne manusia cmni~ haiya............

fuh~!!ciap pun...aku nk tag saper yer...mek am...mek tasya...tu jer...haha...

g smbg wat slide~!!!er....baek~!!

~ s e n y u m ~


saye nk senyum...

=]

=)

^_^

dan senyum lagi...

=] =] =].....

hehehehe...

saye sgt2 hepi.....tq sbb wat saye hepi...

Monday, November 3, 2008

~ R M 5 0 ~



ape yg kte leh wat ngn RM 50 klau kte g mid valley??






1. bli wallet baru...



2. leh g tgk 5 muvee yg rege nye 10 hengget...if tgk b2...dpt 2 muvee je la kan...



3. mkn dgn kenyang...



4. bli cincin yg cantik...cun...



5. bli kasut...



6. bli handbag...



7. bli baju...suar...



8. g maen boling 5 game kot...



9. bli buku...



10. bli topup...



11. maen game...



12. bli teddy bear...






erk....mcm2 kan...tp aku...RM 50 kt midvalley watpe???






haaa....






mari kte lihat pix kt bwh ni...






...aku rase korg pndai membace...hahaha...LOST CAR PARK TICKET FORM~!!!


here's another 1...


sile lihat harge...RM 50~!! Ringgit Malaysia Lima Puluh Sahaja...

Net = RM47.62(aku x phm nape nilai dia cmni...)...tax 5% = RM2.38...so...jd la RM 50...

Sahaja???erk.....huaaaaaaaaaaaaa...haih...mcm2 leh wat ngn 50 hengget...aku g byr denda ilang tiket parking...adeyh...

smlm KLCC...arini midvalley...adoiyai...

yusra...siler blaja sekarang~!!baek...



~ p a h a n g ~

ello!
bese kte dgr loghat N9, kedah, penang, klate, ganu...arini kte blaja loghat pahang...most of these word aku dpt dr blog laen *amek tnpe kbnrn* weeee~klau nk ikotkn byk lg sbnrnye...huhuhu...pastu kan, kte jarang dgr org phg ckp loghat ni kan...sbb ape aku xtau la...tp klau aku...biler aku kt umah jer kua loghat tu...xpun biler on call ngn mak or family aku yg laen...klau kt uniten ni...or kt ne2 tmpt slaen phg...loghat tu mmg x kua dr mulut aku...bkn nye x bangge...tp ntah le...mmg x kua pun...hahaha...but ble aku ckp on fon...kwn2 mesti cm x phm pe yg aku ckp sbnrnye...pastu diorg bru tau phg ni de loghat...huhuhu...
Loghat pahang sebenarnya sangat payah untuk dieja dengan huruf rumi ataupun jawi… lagi satu.. antara berlainan daerah sebenarnya sebutan dan kadangkala perkataan yang digunakan adalah berlainan sama sekali.. kamus dibawah yang disusun pada pengamatan saya adalah mencampurkan loghat semua daerah dan perkataan2 yang digunakan.
Apa yang unik mengenai loghat pahang ialah setiap daerah mempunyai gaya percakapan dan istilah tertentu yang berbeza.Ada juga teori yang mengatakan gaya percakapan ini berkaitan dengan kedudukan tempat tersebut mengikut arus Sungai Pahang.Jika dari bahagian hulu sungai misalnya seperti di daerah Bentong,Raub,gaya percakapan lebih laju,manakala bila melalui kawasan pertengahan Sungai Pahang seperti di Temerloh,gaya percakapan agak perlahan dan bila ke bahagian hilir sungai pahang seperti di Chenor dan Pekan, gaya percakapan mereka juga akan lebih perlahan atau ‘leweh’ sedikit.Begitu juga dengan lenggok pertuturan. Jika di Kawan Lepih (Lipis) bunyinya agak kasar, dan sangat cepat dan adakalnya gagal difahami. Bunyikan r sebgaia ghain (jawi), seperti loghat utara!
“Keh tok ner nyer lohh” –> Saya tak kan ke mana-mana
Sampai di bahagian tengah Pahang, bunyinya (loghat) akan menjadi…
“Koi tok kemananyer weihh” –> Saya tak kan ke mana-mana
Dan bila tiba di pekan, ia akan menjadi
“Kawain/Temain tok kemaner nyerrrr” –> Saya tak kan ke mana-mana
Selamat mempelajari loghat yang kompleks ini!
A
Aok, Awok, - awak
Ampuh - sempat
B
Babir - degil
Berderau - gotong royong
Bahan - pukul, Contoh : bahan kuat sket..bior mampuih.
Berlengging - tak pakai baju, pakai suar jer
Berlemin - berminyak
Biroh - gatal
Buas - lasak
Buboh - letak
Boyaih - boroi
Berambi - berhati-hati,berwaspada
Borok - borak
Berte’eih - bertungkus-lumus,usaha gigih
Beraluih/beralus - perangai yang sopan santun,berbudi bahasa ,contoh ayat : mak suka benor ngan si tipah tu..beralus budaknya
Bela - baiki contoh ayat Bila aok nok bela TV tu?
Beringor - memberitahu
Bersalai - disebut bersalei- maksud : tak mandi pagi
Berahi - suka (lebih kpd barang ye bukan org…kekkeke…disebut
Bergodok - menghentak kaki ke batang lesung secara bersama/serentak serta dengan kadar yang cepat masa mengempin
Bertonyeh - gaduh mulut
C
ce - awalan pada beberapa perbuatan..seperti..awok ce cuba dulu
Cemuih - bosan
Cenekang - kuku cekam tu le
Cekut - cakup/beritahu
Celau - hari ribut..sebab melakukan sesuatu luar biasa/tabie..seperti laga kucing
Chika - mual/muntah/perut memulas
Cokei - cukai
cokeng - tegak
Cakner -tak amek peduli, tak kisah.Contoh :sebab pagi tadi aku lupa gi keja gosok baju.. lalu mak aku kata bebudak sekarang ni tok cakne langsung
D
Dan - sempat,cth : la napenye tak makan lagi?tak dan ker?
Doh - sudah , Contoh : awok doh makan ker?
Dema - (awak,biasanya utk ramai) cthnya: dema ni takde keja lain ke
Daur - sebaya,berkaitan dgn usia
Degut - [ isk nak beri makna benda lak ni ] Dedor - suam-suam kuku
E
F
G
Gohek - kayuh
Godei - kacau kacau air, dodol
Goge - hingar bingar
Gebor - selimut
Gonyoh - Sental kuat2
Getik - geli,meluat
Gamoknye - agaknya
Gasok - suka hati awaklah
Gonggot - rambut yang digunting tak sekata
H
Habat/habad - pengotor
Hantoi - lembap,slow pergerakan
I
J
Jabir - plastik
Jenih - jenis
Jenuh - puas,cth : ntoh ler..jenuh dah koi nunggu
Juwei - dahan pokok yang yang mencecah permukaan sungai (kalau tak silap la)
Jelun - biasanya kalau demam ambil tuala.celup ngan air asam jawa. jelun kepala
K
koi, keh, kawan - saya,aku(biasa pakai belah temerloh je), keh di sebelah lipis, kawan di pekan/kuantan
Kair - (ke air)maknanya..pergi ke sungai.ngail
Kome - kami
Kulo - warna kelabu tahi anjing
kehut,kehot,kehak - letih..sengal
Kerang - menangis dengan sepenuh hati
Keri - ketawa teramat sangat.gelak guling-guling
Kupik - kedekut
Kerapoh - sisa2/bersepah cth:sisa -Boh ke kawan kerapoh tulang2 ikan tu yek
Kecah - Lecak
karang - nanti,sebentar lagicth : karang lah mok koi kupas nyour tu
Kelat - tipu (nie bukan kelat buah tau)cth ayat :tak aci sungguh main kelat
Kememe - sama cam tembe gak
kekalu - emping dibuat dari padi pulut
kerajat - taktau (kena tanya tihani ni)
komeng - sinonim ngan nyiur/kelapa
Kuit/menguit - biase nye menunjukkan sesuatu yang banyak/ramai
Komoih - Gomol.Jgn le komoih budak tu nak tido weh
kobek - belek2…menyiasat ( bukan menyiasat org ye )
kepok - tempat simpan padi
kehem - berkehem, bersungguh-sungguh/keterlaluan
kodi/kudi? - ketinggalan zaman
keknya - tetapi
ketnyer - lebih kurang walobagaimana..heee.. kipai - letih /lenguh tangan
kahat -(jarang digunakan)
kenit - kecil
kederat - upaya
L
lat - tenggang/jarak masa
lantak aok - suka hati awak
lacuh - tempat yang banyak dilalui atau digunakan
lehet - dipakai bagi bagi buah labu
Lece - Tilam,
lengit - kalah teruk
ledut - pekat
Lejut - basah teruk(lencun)
Lepe - cuai
lecoh - becak
leweh - lemah longlai(cakap atau utk perbuatan)
lembang(berlembang) - sepah, berterabur
M
Moh - jom,mari
Mok - mak
Mengelice- mengelupur
Menikei/kenikei - buah tembikai
Meleweh - bercakap mcm nak tak nak
Mereloh - tido
Meronoh - buang air besar
Membute - tido
Mencayak tu - laju sangat bawak moto
Mengelentat - mengada2 seksi
Merohong - wangi sangat
Melantong - busuk sangat
Merebang/mengerebang - rambut tak terurus
Merening -benda yang nak pecah(bulat)
Meraban - tak tentu hala
Menginding - kita dekati pihak lain secara diam-diam,jugabermaksud berdampingan
Mengekelan - tercekik(berkaitan dengan makan)
Mengkone - kemana-mana
Merarau - tanya orang tembeling..makna
Menggeledeng - (Susah la nak explain maknanya), tp something yg merujuk kpd pergerakan badan.Bakper menggeledeng ngat ni?
Merahang - (jarang digunakan)
Masam Menaung - Masam Sesangat
Masam mencekut - masam sesangat
Merepih - mencangkul rumput
Mengopeh - suka pegang sana..pegang sini..tangan tak duduk diam
Merepau -jalan dalam hutan tanpa tujuan
Melengger - apa ye perkataan sesuai.contohnya perahu yang hampir nak dimasuki air
Merabung -kuantiti yang banyak.nasi sepingan rabung
Mengoteh, meroteh - tgn tak dok diam
melukah - (kain yang dipakai terbuka)
menganjing - mengada..hehe
Motong - (menoreh getah)
Mamai - emosi tak stabil(betul ke guna makna ni?)
Manis meleting - teramat manis
Mengekot - tubuh berbaring dengan bengkok..ala cam asam gelugur kedudukanya.
Mengaran,menajau - menangkap ikan dengan cacak tiang tgh sungai ikat tangsi dan mata kail.untuk pemberatnya tampat botol bersama.
Merawei - satu lagi cara menangkap ikan.
Mengoloh - tolak balik/undur
Mencelabak - benda jatuh dalam jumlah yang banyak atau berat
Melepam - pahit/.masin/masam sangat
Mencanak -laju sangat(mencayak?)
Mek nye(matnya) - kenapanya
Malaih - malas
Mombong - penuh
Mengkane - telekung sembahyang
N
Nyayup - tinggi sangat diatas atau bawah sangat
Nyuluh - operasi buru binatng hutan pada mlm hari
Ngilir - menghala kehilir sungai.(dengan bot/perahu) secara perlahan.
Ngonyoh - gosok dengan kasar
Nyeraya - suruh
O
Oteing - Pening!Pah palih! Oteing paler kawan nak buat mende ni!
P
Pedooh’, Bedooh - tipu, bedooh di sebelah pekan/kuantan
Paluh - air sungai yang terkepung dek pasir(air tak mengalir)
Pundung/safa - rumah kecik yang dibuat untuk berehat seperti tepi sawah,kebun durian dsb
Pepalih - maksudnya macam…ishh…teruknye. cthnye : pepalih awok nyape buat gitu
Podot - sumbatcth ayat: kadir.kalau tok muat jugek aok podot je la baju tu dlm beg ni
Perintan - Keadaan,masa
Polok - gelojoh
Palor - Biar
Q
R
Rodong/ghodong - kengkawan cth. ayat: mok..koi nok keluor kejak jumpa ghodong
Racik - jerat ayam hutan
Rhebas - hujan dah mula turun renyai2..
Ralit - kusyuk
Rege - harga
S
Sesemut -kebas kaki
Senyour- kebas kaki juga
Seronyih - serabut, tak kemas, tak seperti keadaan asal
sangei - tudung saji
sengkawang -(tak tau makna dia ni)
Sengkelen -duit siling/pulas tangan kebelakang
Sempelet - kotoran di badan
Se’eh - Kenyang yg teramat sgt.Cth : Se’ehnya perot kawan ni.rase macam tok leh nok bangun doh!
Sokmo - selalu , Contoh :ler..sokmo nye aku yang kena buat..pemalas betul budak nie!
Setoho - di sana,
Seman (sebutan dengan seiman) - terkena badi/kenan.
sepolit - tinggal sedikit
Sekeceng - tidor sekejap sangat
Sokmo - selalu
Sakat -kandas/tersekat pergerakan perahu/bot.dalam air dek kerana pasir
T
Tatin - angkat jemuran
Taruk - letak
Takde kebendenye - Tipulah tak ada
tekeh - sekeh/ketuk/pukul dengan belakang gemgaman tangan.
Tawor Hebe - Tawar Sesangat (Air)
Tekeih - sikit lagi. tekeih dah no kena ikan tadi.(sikit lagi nak dapat tangkap ikan itu)
Tohor - cetek , cth ayat: lor..mek nya tohor ngat air sungei nie
Tertomos - jatuh tersembam, tersungkur
Tembe - lembek, lemah, manja
Tok - tidak , Cth : tok makan lagi la..kawan lapo nie,
Tebal bakut - sangat tebal ( bak kata org pahang ckp bahse KL tebal giler!)
U
V
W
Wabe/bala/papalih - lebih kurang le makna tiga perkataan tu.XYZ

Wednesday, October 29, 2008

~ k a n t o i ~

awal malam... [erk...ader ke istilah awal malam]

kawan: ko stadi ngn sape?

aku : ngn member2 aku...

kawan : ye la...sape?

aku : ade laaa... =)

lewat malam...

kawan dtg...senyum2...

alamak...kantoi~~

Monday, October 27, 2008

~ d e m a m ~

aku xtau nape demam ni...

demam exam ke...

demam rindu ke...

erk...................................

rindu??

rindu tu ape?

wahahahahhaa...

finals~tu pun leh wat aku dmm...

29/10 - CFD - ptg

5/11 - Turbo - ptg

6/11 - Econs - ptg

7/11 - HVAC - pg

pensan aku...lps paper econs hvac lak...pg ptg lak tu...haih...

Tuesday, October 21, 2008

~ x p a h a m ~

apekah??

kenapekah??

aiya....

byk kot persoalan aku ni...

weeee~

last week wuz so hectic~!!

test econ - hampeh

test turbo - erk...tq kpd yg berkaitan...

presentation FYP1 - boleh thn la...

blk dr present FYP1 trus pack brg g camp...JOTA...

JOTA wuz great...utk yg x tau JOTA tu ape...JOTA tu...Jamboree On The Air...Pengakap seluruh dunia berhubung melalui radio...bkn radio cm era.fm ke hot.fm tu...radio amatur...satelit...weee...

sgt seronok kali ni nye JOTA...sbb, dpt contact lua negara...aussie, london, brazil, korea, portugal, singapore, thai, indon...etc...huhuhu...besh siot...

AKU HEPI AKU SEORG SCOUT~!

weee...diz week...hmm...

esaimen econ - terpakse memakse diri utk wat

project turbo - xphm pe yg blaku~

project CFD - layan kan je...mampu ke x pc aku nk simulate ni...aiya...

adeyh...fenin2...

Tuesday, October 14, 2008

~ d u l u vs s e k a r a n g ~

dulu...aku bukan aku yg sekarang...

dulu...aku rasa...aku lengkap...tp sekarang...seperti ada yg kosong....

aduh...

dulu...aku ada dia...sahabat yg selalu menasihati...sekarang...dia seperti memusuhi aku...

dulu...aku kenal diriku siapa...sekarang...siapa aku??

aaahhh~!!

Ya Allah...bantulah aku...berikan NurMu...terangi hatiku...

ku rindu aku yg dulu...

Friday, September 26, 2008

~ h o n e s t y ~

Y IZZIT SO HARD 4 U TO B HONEST?????~!!!!!

~ r a y a ~

slamat hari raya~!!!

Tuesday, September 23, 2008

~ i n t e r n e t @ u n i t e n ~

aku menci btol internet uniten skang nie....~~!!

jap laju...jap slo...mrah2...

pulangkan duet kami~!!!

tense~nk wat keje pun susa...

Tuesday, September 2, 2008

~ p e l u a n g ~

kate org peluang hanya dtg skali...

kate aku...btul...peluang hanya dtg skali...

cuma biler kte bernasib baek jer peluang tu akn dtg lg...

klau kte tgh blaja...blaja btol2...sbb tu peluang kte...org laen rmai yg nk kn peluang tu...tp x dpt...

klau kte tgh keje...keje btol2...sbb tu peluang kte...byk org menganggur sbb x dpt keje...

klau kte ske kan sesuatu...cr peluang utk dptknnye...sbb peluang itu dtg biler kte cr...dia x dtg sendri...

klau kte bencikn sesuatu...itu la peluang kte untuk jd lbih baek...sbb biler kte bencikn sesuatu...maknenye mende tu x baek atau x seswai utk kte...hmm...tp tu pendapat aku la kan...

cthnye la kan...kte benci seseorg sbb dia telah ubh kte jd bukan dri kte...so...tu la peluang kte utk kte btul kan dri kte smula...

hmm...bulan puasa ni...peluang untuk kte same2 ubah dr yg x baek kpd yg baek...dr yg baek kpd yg terbaek...hehehe...

nasihat utk dri sendri juga...























kamu...ye kamu...hmm...sy kangen bangat sma kamu...

Monday, September 1, 2008


slamat berpuasa~!!!

Friday, August 29, 2008

~ k a l u t ~

sabar...

relax...

go with da flow...

setelkan 1 1...

layankan jer...

jgn serabut...

no rush...

hehehe...

kamu x phm??klau x phm...tny...xnk tny...wat2 phm...

~ l a g u ~

aku dpt mende ni dr member aku...hahaha...care nk wat sng jer...on playlist...dgr lagu pe...isi la...tp xyh dgr smpai abes...playlist tu shuffled up ler...huhu...dh tau lgu...tkn next...hehehe...


ni aku wat baper bulan yg lalu...playlist omputih...

Opening Credits: mylie cyrus - see u again [yeay~!!]

Waking Up: the moffats - i'll b there 4 u [for who eh???]

First Day At School: robbie williams - lazy days [malasnye nk skola~]

Falling In Love: MYMP - eternal flame [sgt la seswai~~]

Breaking Up: Cake - i will survive [kamon yus~!gagah~!!]

Prom: jordan hill - remember me this way [sweet...lentok bahu]

Life's OK: silverchair - miss u love [i do mish u love~]

Driving: robbie william - let me entertain u [u c how i drv laaa...]

Getting Back Together: these are the days [hehe...ye je...]

Wedding: avril lavigne - when ur gone [wahaaa...lagu ni on my wedding??ok...sedih btul]

Birth of Child: the corrs - what can i do [wel...wut can i do??juz deliver it...]

Final Battle: plain white t - hey there delilah [hahaha...sungguh x seswai~]

Death Scene:crazy frog - axel f [wut da fun!]

Funeral Song: black eye peas - dont phunk wif ma heart [meriah giler kot~]

End Credits: s club 7 - 2 in a million [nice~!]


ni aku wat tadi...playlist indon...

Opening Credits: AADC - ada apa dengan cinta... [wah~!!!menarik ni..]

Waking Up: ari lasso - penjaga hati[saper la penjaga hati aku ni yer...hmmm...i wonder...]

First Day At School: coco - belum terpisah... [aku dan skola masih lum dpt dipisahkan kah??agknye la...org pun igt aku skola lg...]

Falling In Love: dewa - angin[angin...tlglah aku sdg jatuh cinta...wiuwiuwiu~setiap hari rindu dia...]

Breaking Up: ruth sahanaya - kaulah segalanya... [u jgn tinggal i okay??nnt i nanges dgr lagu ni...]

Prom: ahmad dhani - aku cinta kau dan dia [giler kejam...prom ngn aku tp dlm otak de org laen...hahaha...]

Life's OK: dewa - mistikus cinta [cinta mistik??hahaha...]

Driving: kris dayanti - cahaya [layan feelg smbil dgr lgu ni wooo...]

Getting Back Together: irwansyah - perempuanku[lahai...ye ye je...]

Wedding: ratu - teman tapi mesra [woaaa...aku get married ngn teman tp mesra aku ker??heee...dia dia dia...]

Birth of Child: shaden - dunia belum berakhir[yer yer...anak tu amanah...x kiamat pun if melahirkan...]

Final Battle: nicky astria - samar bayangan[final battle ape yer yg seswai ngn lagu ni??hmm...]

Death Scene:yovie n the nuno - menjaga hati[erk...aperkah...]

Funeral Song: peter pan - ada apa denganmu[hahaha...ni funeral org yg di benci kot~]

End Credits: agnes monica - tak ada logika[agak x logik laa kan...]


haaa...ni plak aku mix up kan lagu2 aku...malay+indon+english+hindi+jepun+OST+etc...

Opening Credits: beautiful girl - cute version[feelg beautiful~]

Waking Up: dewa - satu hati[hopefully...2 become 1 heart...]

First Day At School: akon - smack that[fuiyo...smngt ni g skola...]

Falling In Love: acha - berdua lebih baek[btol~!!berdua lebih baek...kan??]

Breaking Up: pretty ugly - en ronald moore[x seswai~!!!]

Prom: apek - aspalela[hoho...best gak tu lagu ni wat prom...meriah giler...]

Life's OK: marc anthony n tina arena - i want to spend my life time loving u[yup2~!!]

Driving: britney spears - stronger [alamak...tertekan myk...hahha...drif2..]

Getting Back Together: scorpion - walking on the edge[aperkah~~]

Wedding: britney spears - oops! i did it again[haaa...lagu ni ms wedding??haiya...]

Birth of Child: dewa - separuh nafas[x cukup nafas de la...]

Final Battle: flop poppy - teratai[nice~!!]

Death Scene:ziana zain - berpisah jua[hahaha...sgt seswai...]

Funeral Song: ricky martin - livin la vida loca... [xseswai~!!!]

End Credits: ahmad jais - pergi tanpa kata[alamak...oldies la plak...]



woaaa....klaka posting aku arini...ahahaha...pepagi dh ngarot...hehehehe...xpe...kte mesti wat sesuatu yg menggembirakan ati kte...mulakan ari ngn senyuman...igt perkara yg indah2...igt org yg kte syg...org yg kte rindu...igt org yg syg kte...rindu kte...jgn lak nanges biler trigt tu...hepi ler...rs bertuah kan biler de org syg...de org rindu...hehehe...

apsal posting aku jiwang2 ni lately...aper laa...



















hmmm...nk ltk ke xnk...nk...xnk...nk...xnk...nk...xnk...ok2...stop~!!

yela2...aku ltk la...aku ltk laa...erk...xmo la ltk...tp...hmmm....nnt laaa....

Thursday, August 28, 2008

~ a y a t - a y a t c i n t a ~

Desir pasir di padang tandus
Segersang pemikiran hati
Terkisah ku di antara cinta yang rumit
Bila keyakinanku datang
Kasih bukan sekadar cinta
Pengorbanan cinta yang agung
Ku pertaruhkan
Maafkan bila ku tak sempurna
Cinta ini tak mungkin ku cegah
Ayat-ayat cinta bercerita
Cintaku padamu
Bila bahagia mulai menyentuh
Seakan ku bisa hidup lebih lama
Namun harus ku tinggalkan cinta
Ketika ku bersujud
Bila keyakinanku datang
Kasih bukan sekedar cinta
Pengorbanan cinta yang agung
Ku pertaruhkan
Maafkan bila ku tak sempurna
Cinta ini tak mungkin ku cegah
Ayat-ayat cinta bercerita
Cintaku padamu
Bila bahagia mulai menyentuh
Seakan ku bisa hidup lebih lama
Namun harus ku tinggalkan cinta
Ketika ku bersujud
Ketika ku bersujud...

video

Wednesday, August 27, 2008

~ b a j u t r a c k s u i t s e l u a r t s h i r t ~

waa...aku dh jatuh cinte...

ngan mamat kt alamanda...tp td dia ngn mama dia...

dia pkai baju tracksuit ngn suar tshirt...

erk~!tgk...ckp pun dh berterabur...

cop~!!

tu bkn dialog aku yer...tu aku rephrase hsemate aku nye dialog~!

bace btol2...REPHRASE~!

jatuh cinte...hmmm...jatuh cinte...hmmm...jatuh cinte...

aku jatuh cinte ke now??

byk sbb kte leh jatuh cinte kan??

rambutnya... matanya... senyumannya... senda guraunya... gelak tawanya... kelincahannya... kehensemannya... lagak gayanya... mcm2 kan... utk aku... matanya...

criteria jejaka tersebut??

..1..scout...sbb hny scout phm jiwa scout yg laen...

..2..not a smoker... [utk kamu...ye kamu...alangkah bagus klau kamu x smoking...]

peluang hny dtg skali... grab it b4 u lost it...hmm...nnt dh terlepas bru nk melopong...x gune gak...kan?? dunia dh berubah...zaman dh maju...xde lg istilah perigi cr timba...confess...hahaha...

utk sape yg tau dia akn tau...

hahaha...adeyh...g blaja laa...sok paper turbo~!!













mata cantik...mata cantik...mata cantik...

sy simpan dlu kuncinye ye...

~ c r a m p ! ~

mari kite lihat jadual aku mggu ni...
isnin - g klas...blk klas...boling...stadi sket... [done]
slase - g klas...blk klas...esaimen econ...cr kaen utk merdeka celebration...meetg...stadi... [done]
rabu - test HVAC...merdeka celebration kt aptmnt...stadi turbo... [soon]
khamis - test turbo... [soon]
jumaat - halaqah... [soon]
sabtu n ahad - g shah alam...majlis kt umah alia... [soon]
waahhh~!! tu blum kire FYP lg...adeyh...manyak giler mende nk wat...meetg lg...prog lg...reports...bz bz bz...
ya Allah...beri aku kekuatan...kuatkan semangat aku...supaya aku x putus asa...
sabarlah wahai hati...

Sunday, August 24, 2008

~ p e n a t ~

salam....

ekceli...aku cuti seminggu...aku x rase cm aku berehat spenuhnye~huhu...mari kite flashback xtvt aku spjg cuti ( sok skola...huhuhu...)

15 ogos...

pack brg...g iglu...amek few stuff...then 12 lbih grak g kedah...sungai petani to b exact...5 jam stret drv...sajer xmo tuka...huhuhu...dlm perjalanan...leh lak singgah kt sempadan penang-kedah amek gmba...1st tym smpai kdh tu~~huhuhu....oh...lupe nk btau...aku g sane as peserta perkhemahan maritim pengakap kelana...

okay...smpai sane...syafik amek, i mean, aku tggu kt tol...folo dia g wisma ksa...smpai ksa...or kelana sri angkasa...register then lepak2 ngn dak utm...diorg awal pg lg dh smpai...then mlm tu...dh pnt giler...briefg lak lmbt...aku cm dh nk tdo, bru start...huhu...lentok gak ar...then tdo...

16 ogos...

pengalaman besh~!aku berkayak di laut...1st tym siot....6KM lak tu...trase cm nk tercabut tgn aku ni...gagah2...kena lak partner ngn OKU, i name him as A...huhu...mmg sunyi lak aku ats kayak tu...dia xle ckp ngn aku sbb bisu kot...so klau dia nk pggl aku dia tepuk kayak tu...aku pun toleh la blakang...sbb aku dpn kn...klau aku blakang...aku nk toleh blakang watpe kan...huhu...A ni aku tgk baek budaknye...huhu...tp pengalaman kayak mmg syok wooo...ombak kuat...angin kuat...cm nk terbalik kayak tu...kak mira nmpk dolfin...kak akiey nmpk obor2...aku?ikan mati nmpk ler...haiya...

dh smpai tu kn set up khemah...dak uum x smpai lg...ktorg cm pelik, apsal jemputan smpai awal, uum x smpai lg...ktorg lak yg smbut diorg...haish...x patut tul...dh elok2 uniten, kliuc ngn utm setup khemah...tetibe dak uum smpai...pastu de seorg pegawai sengal n menjengkelkan ni suro ktorg ubah khemah tu...memula suro ke blakang sket...pastu suro ubah pintu...haiya...menci beliau...mlm lak de bacaan yassin...then tdo...

17 ogos - 20 ogos...

istiadat pg...huhu...rmai xtau rupenye...sedih btol memerhatikan mereka yg blaja scouting melalui slides ni...haiya...aku dpt grup 5...ktorg jungle trekking...maen kayak suku pulau...flying fox...repelling...water confident...water rescue...basic scuba...blaja berenang...n yg besh g naek kapal tunas samudera....bkn sumer org dpt naek beb~!!mabuk gak la memule tu kan...tp lame2 okay jer...de la amek few pix ngn penuh bergaye di atas kapal tersebut...

kt pulau tu xde toilet tau...haaa...penganjur sediakn cm ruangan utk buang air...guna ground sheet kt bwh jmbtn...hahahha...utk org yg x bese...mmg berbakul2 sumpah seranah kua...tp aku lek jer...huhuhu...std la cmp kan...klau nk mandi briye...slese...g dok hotel nuh...huhuhu...merungut x tentu hala...menyampah lak aku...mandi nk byk air...igt bath tub ke?cettt~mandi bwh jmbtn wooo...huhu...org kate nk dpt jodo cpt mndi bwh jmbtn...ni dh baper ari aku mndi bwh jmbtn ni...huhuhuhu...ne tau...dpt org kedah jd teman idup...hahaha...

de 1 ari tu xpsl2 aku kena petik jd biro protokol...hampeh nye cyril~!!!aku petik name dia...dh pulak su mala tu x reti n sebut name dia...ader ke dia sebut sheryl??kn ke name ppuan tu...mmg la mamat cyril ni x tau aku maksudkan dia...adeh...x smena2 aku kn handle protokol campfire, ngn majlis penutup...

camp fire tu leh thn lg...yg xleh blah aku kn push utk majlis penutup...huhuhu...kemkom push aku...menangis aku dibuatnye...waaaa...marwan lak leh sakat2 aku lg...cm nk geget kepale dia...seb baek de dak2 kliuc yg menenangkan ati...syg mereka semua...bak kate syafik...adik bradik...huhu...ye...klkm uniten, klkm kliuc, klkm utm, klkm umt mmg adik bradik...kami syg adik bradik kami...huhuhuhu...slepas di tekan...akhirnye majlis penutup berjalan lncar...trime kasih adik bradik...~!!

then ptg 20 ogos tu blk ksa...mlm grak blk uniten...aku drv sejam je...x lrt...then cyril drv...pastu half way,kak mira drv...saje aku bg dia tdo memula...ahahaha...smpai uniten kul 4.30 pg 21 ogos...

21 ogos...

kepenatan...tdo...tp kul 1030 dh bgn...alaa...nk tdo lg...tp x leh...pastu aku lapa...sbb aku tdo umh kak akiey...aku rembat megi...aku mkn...then 2.30 tdo...kul baper tah aku bgn...cyril ajak g mkn...memandangkan aku lapa lg...n spjg kt pulau dok mkn ikan jer...aku pun folo jer la...huhuhu...kul 730 smpai umah, kul 8 grak blk temerloh...smpai umah ltk bag...tdo...

22 ogos...

pg basuh2 baju...kemas2...ptg kul 5 grak blk uniten...mlm kul 10 lbih grak g mlake...smpai sane kul 1 lbih...lepak2...minum2...kul baper tah aku tdo...tdo dlm keta jer kt dlm kwsn camp tu...mls nk bukak khemah...oh ye...g sane 3 keta...bersame adik bradik...huhuhu...

23 ogos...

bgn pagi...g petronas, mandi...siap2...pkai uniform...haa...aku g mlake g jd visitor jambori keamanan antarabangsa...huhu...g visit kontinjen saudi dpt tafsir Quran...g kontinjen egypt dpt ayat Quran tulis ats papyrus...besh2...tghri ktorg blah...jln2 bdr mlake...dlm ujan tu...ahahahaha...kul 5 ptg grak blk...then trus anta dak umt kt kl sentral...tmn angah gi bli brg kt jusco balakong...kul 1030 smpai umah...slesakan diri...kul 11 tdo...

24 ogos...

kul 8 bgn...siap2...kul 9 anta angah g lcct...flight dia ke kuching kul 1145...wah...140 km/h...maen sdp jer tekan kan...jln lurus sgt...huhuhu...then dia dh masuk, aku blah...smpai uniten kul baper tah...tdo...530 bgn...online jap...kul 8 g wedding kt klab tasek putrajaya...kul 10 blk...haaa...

giler ar...kehulu kehilir aku cuti ni rupenye...ahahahaha...sgt besh la tapi nye kan...pengalaman berharga beb~!!!!

hahahaha...ok...dh puas merayap...prepare stadi lak...4 paper test 1 ni...HVAC, CFD, Econ, Turbo...adeyh...plus progress report 1 for my project 1...haaaaaaaaa...fenin2...i cn feel fa pressure now...xpe...gagah~!!brusaha...chaiyok~!!





























untuk kamu...ye...kamu...saye suke mata kamu...mata kamu cantik...haaa...kantoi usha~

Sunday, August 10, 2008

~ s m s ~

beep.

ok x muka?

reply : kiut~!

beep.

tq. pendiam skang? or sbb saket tekak?

reply : pendiam la sket. byk memerhati~

beep.

gud.








woaaaaaa~...blurr skejap~

Wednesday, August 6, 2008

~ u n e x p e c t e d ~

siler xpect pe yg unxpcted yer...

haiya...saper sangka nk jd gni kan???

siyes aku terkejut...

n few other thgs...

arini aku berjalan...n berjalan...n berjalan...ofkos la berjalan kan...xkn merangkak...

aku berjalan smbil berpikir...

thgs dat happen recently...

ttg kereta...ttg radio...ttg tinted...ttg pc...ttg mcm2 lg...pe tah aku ngarot...
haiya...

ok2...dh lari jaoh ni...masuk blk...ahahaha...

tetibe aku jd x byk sgt ckp arini...sbb aku berpikir...hmmm...

life so unpredictable...haiya...

turn the leaf...mulakan skali lg...yg lepas bia lepas...

tp mungkin kah sejarah itu akn berulang??

wallahualam...












ya Allah...ku pohon padaMu...jadikan aku pencintaMu yang paling setia agar suatu hari nnt Kau ketemukan aku dgn insan yg turut mencintaiMu...ameen...

Monday, August 4, 2008

~ F Y P ~

fyp...

fyp...

fyp...

ape kah??

final year project~!!...

adeh...xpe...sabar...

okeh...proposal dh siap...

siler tdo yer...

peace~!

Monday, July 28, 2008

~ h e l l o ~

lokasi : stesen janakuasa sultan azlan shah, manjung
waktu : makan tengahari

ringtone...kring...kring...

aku : saper plak kaco aku mkn nie...(dlm ati)
aku : hello...

pemanggil : hello...saper ni??

aku : hmm...td ader call yus x?...(dgn nada lembut...smpai nurul x caye tu aku...)

pemanggil : yus??

aku : emma...~!ko call aku watpe?? (smbil memandang emma...)

rupe2nye...org yg mscll num mxs aku td...n aku mscll smule gn celcom...n dia call aku blk kt num celcom aku...ialah emma...org yg tgh mkn kt dpn aku...

haih...bleh thn klaka la ms tu...x lrt gelak...cramp pp...

huhu...penat...blk dr site visit...









~dimana matahariku...~

Thursday, June 26, 2008

~ h a t i ~

hati...

sukar di duga...

kadang kala...sukar di fahami...

aduh~

jaga hati...sakit hati...hati-hati...makan hati...hati bengkak...besar hati...hati...hati...hati...

hmmm...dr hati timbul rase benci...rase syg...rs marah...rs rindu...

hati aku?

ntah...bercampur2...

sabarlah wahai hati...

Wednesday, June 11, 2008

~ s w e e t h e a r t ~

sayang,

dr 2004 kite bersame...

dr 2004 kte mgharungi suka duka bersame...

dr 2004 kau saksi segalanya yg berlaku dlm idupku...

airmataku...gelak tawa ku...kau saksinya...

setelah 4 tahun kte bersame...

kini...ku terpaksa meninggalkan mu...

ku bertemu ngn penggantimu yg lebih sempurna...yg lebih baek...

bukan ku merendah2kan bakatmu...

bukan ku memperkecilkan dirimu...

cume sekarang...ku perlu yg lebih baek demi masa depan ku...

wlau pe pun...ku ttp berterima kasih...dan menghargaimu...seikhlas ati...

semestinya aku mencinta...seharusnya aku menyayang...wahai 'pc lama'ku...

Thursday, June 5, 2008

~ c u t i c u t i m s i a ~

cuti skola...aku x cuti...

malahan nk final exam...

blk umah...then family folo dtg kl...

bwk diorg jln2 kt kl...

then td diorg dh blk phg smule...

penat...

tp seronok~~

Tuesday, May 20, 2008

~p a i n~

luv is painful...

yeah...its true...

to hold or to let go...

i dcde to hold...n b his bestest fren ever~...

wel...being fren oso too painful...

aa...luv hurts...

Saturday, May 17, 2008

~ v a c a t i o n ~

salam...

last week...

aku...tash...am...g vacation...or lebih tepat lg name prog tu...PEMBINA vacation...PEMBINA stands for Persatuan Belia Islam Nasional...

memula plan kat sg chongkak...then sbb x smpai 30 org yg g...tuka venue...wat kat PD...

aku igt kt blah ne la diorg nk wat...rupe2ye kt tiara beach resort...area tanjung tuan tu...

bleh thn la room dia...sumbat 25 org kot...tp cm ok jer...

mcm2 la xtvt yg ktorg wat...

plg besh...g naek umah api tjg tuan...then turun g pantai intan...lawa sgt2...

kt ctu la aku dpt pglmn yg sgt2 berharga...ktorg solat berjemaah kt pntai...berbumbung langit...berlantaikan pasir pantai...sujud ats pasir pntai...sgt2 terharu n syahdu...

de gak few tourist kt ctu cm tgk jer ktorg...impressed kot...kt cni dh nmpk islam itu mudah kan??ibadah tu wajib...ikut sesuai ngn keadaan...kte kn wat gak...gune ape yg ade...yg penting kehendak n kesungguhan kte melakukan ibadah tu kan...

hmmm...aku trigt kate2 ukhtie hasni...perubahan tu mmg susa...mmg pahit...tp biler trase nk brubah...truskan...bia la kte mule ngn prasaan x ikhlas,asalkan kte ada kemahuan nk wat...tp jgn berubah mendadak sgt...slow2...sikit2...klau x kte akn menangisi perubahan tu...kte akn blk pd yg lama...tp kena igt gak yg masa x pernah tggu kte...pakse la dri sket...sure bleh...selangkah kte nk dekat ngn Allah...seribu langkah Allah dekat ngn kte...

hm...a bit serius plak posting kali ni~neway...remind utk dri sendri gak...

ne yg baek kte amek ikhtibar laa...

okay...salam...

Sunday, May 4, 2008

~ p e n a t ~

3 ari 2 mlm...cmping kt 1 skola area slangor...

campg yg plg wat aku tension...

sudah la budak2 nye x pndai ckp BM...aku ckp BI pun x phm gak...mmg menguji kesabaran la kan...klau dh xphm tu...ble kte demo...ikot jer ar...adeh...

seb baek ko budak...bkn adek aku....klau adek aku...mmg slamt dh kena tiau tu...

suro duduk...dia bdiri...suro wat ikatan...dia wat simpul ntah pe2...siyesly aku tense...dh tu ms solo drop...suro senyap...dia dok bckp...aduh~!

pastu...ble dh drop kt tmpt msg2...leh plak ngn blind folded tu, dia g tmpt laen...suke suki dia jer...dok sblh kwn...kate kwn pggl...tu seb baek btol kwn...klau bukan cmne?klau diorg ilang leh nk cr...klau terlebih...cmne aku nk pulangkan nnt??

haih...pe pun...tq kt teman2 sbb ketensian idop aku spjg kt sn terubat ngn kwn2....hehehe...syg korg...esp 'awk'...huhu...



ps: awk mmg suke tdo ntah mane2 kn?ats pentas pun jd...sian awk sejuk...sy slimutkn awk...hehehe...pg tu...awk msh kt ctu...sy kejut awk...

Tuesday, April 29, 2008

~ h a t i ~

kerana syg...ku turutkan...

kerana syg...ku ikutkan caramu...

wlau apa pun yg kau anggap diriku ini...

ku mau kau tau yg kau sentiasa di hati...

ya Allah...

Monday, April 28, 2008

~ w e d d i n g d a z e ~

salam...

aritu aku blk umah...tgk citer ni...

hmmm...

spsg suami isteri yg de 3 ank ppuan...1st jd model...2nd bisnes...3rd blaja lg...

yg 3rd ni yg tggl ngn diorg...yg 1st tu blk dr rom tggl ngn diorg sbb xcidnt...yg 2nd blk sbb bf dia betray...bengong~

nk di jadikan citer ni menarik...3 3 ni nk kawen serentak when they found their loved ones...hmm...pening la si ayh...nak kawen kan 3 ank gadis dia kan...dlu tgk kecik2 jer...skang dh nk kawen...

citer ni wat aku menitiskan airmata gak la...u noe y?aku trigt sgt kt arwah abah...siyesly...dh la dlm citer tu 3 bradik ppuan, cm adik bradik aku, bezenye, ktorg 3 ppuan n sorg laki...cmne sygnye seorg ayh n kasihnye ibu ble diorg tpksa batalkan vacation diorg, smate2 nk kawenkn ank2 gadis diorg tu...duit simpanan diorg sumer digunakan...but in the end of da story...anak2 n menantu diorg bg adiah penghargaan kt diorg,tiket utk travel all around da world...

besh nye kan??dpt bls jasa cmtu...wlpn sikit...tp aku de mak jer skang...hmm...syg mak~!!

Wednesday, April 9, 2008

~ h o l i d a y ?~

waaaaa...

diz time nye cuti sgt la kejap, x puas lg bercuti dh nk kena blk uniten, sbb pe?sbb de seorg tua suro blk awl, handle prog...if not... xleh g RAINAS kt jakarta...sungguh sengal la itu org tua...erkss...maaf...waawaawaa...blum smpt bosan kt umah lg...

hee~

p/s : ku rindu kamu..kamu...yaa...kamu yg sedang baca blog ini...hehehehe...jap2...de ke org bc blog aku ni?

well ku rindu sumer kwn2 biler time2 cuti ni haa...

Saturday, March 29, 2008

~ D U N ??? ~

aku dpt mende ni foward2 kt YM...klaka...

DUN yg paling sejuk, DUN Batu Berendam
DUN yg paling tak de rasa, DUN Air Tawar
DUN yg paling panas, DUN Pedas
DUN yg paling miskin, DUN Sekupang
DUN yg paling muda, DUN Sri Muda
DUN yg paling lemah, DUN Batang Berjuntai
DUN yg paling basah, DUN Sg Besar
DUN yg banyak hantu, DUN Pucong
DUN yg banyak ikan, DUN Tg Sepat
DUN yg paling keras, DUN Batu Tiga
DUN paling pendalaman, DUN Hulu Klang
DUN banyak air, DUN Ampangan
DUN banyak pengganas, DUN Kuala Kubu
DUN paling takde kemajuan, DUN Gurun
DUN paling bahaya, DUN Baling
DUN paling pelik, DUN Sg Ada Burung.
DUN ada binatang, DUN Kijang
DUN paling tak cantik, DUN Batu Buruk
DUN paling garang, DUN Senggarang

DUN paling banyak berahsia, DUN Tell Anyone

Friday, March 28, 2008

~ t r a p p e d ! ! ~

arini dlm sejarah....

kul 2 lbih...terkurung dlm lif...

kt tgkt 3 BM, masuk lif jer dia ttup pntu...

pastu xmo turun...

lamer gak la dlm lif tu kan...

seb baek ngn hazwan...xde la busan sgt...

seb baek gak ekon ngn letrik de....

klau x...kelemasan dlm kegelapan laa...

huhu...

Wednesday, March 26, 2008

~ i z z i t ? ~

jiwa kacau...hati risau...

ya Allah berilah petunjuk...

betulkah apa yang ku rasa...

benarkah apa yang ku alami...

~hanya Allah yang tahu~

Tuesday, March 4, 2008

~ l i a r ~

i hate liars~!!!!

~ p e n i p u ~

aku benci penipu~!!

Monday, March 3, 2008

~ s o r r y ~

dear...

im sorry to hurt u...

im sorry to make u feel such way...

im sorry it had to b like diz...

its juz im worried it anytin happen 2 u...

im worried bout ur safety..

im worried bout urself...

im worried bout u...cuz u r my besh fren...

Saturday, March 1, 2008

~w i s h l i s t~

since my bday is juz around da corner...

tetibe trase nk wat wish list...

1. complete collection of Harry Potter books...adult reader...hoho...

2. complete collection of Lord of The Rings trilogy...luv da muvee~!

3. MU jersey...black one...yeay!my fav team...

4. cake from Secret Recepie...yummy~!

5. new Handbags...not LV pliz...

6. new Shoes...manolo blahnik spring/summer 2008 collection??hahaha...

7. new Make-up set...lets do some art...

8. new Dress...wuhuu...

9. a gorgeous chocolate bouquet...it wud b great...

10. millions...n millions...of chocolate...best diet eva...

11. gallons of ice-cream...gosh~!

12. gigantic bday card...hahaha...

13. DSLR...nikon d80...shoot!

14. new watch...time is precious...

15. a set of rig or handy...9W2AYA...

erk...manyak nyer...cukup la tu...klau de rezeki...dpt la...mmg nk sgt2...hehehehe...wel..itz juz a wish list...doesnt mean i cn get all of it...

Friday, February 29, 2008

~d o a u n t u k k e k a s i h~

Ya Allah... .
Seandainya telah engkau catatkan...
Dia milikku tercipta buatku...
Satukanlah hatinya dengan hatiku...
Titipkanlah kebahagian antara kami... .
agar kemesraan itu abadi...
Dan ya Allah...
ya tuhanku yang maha mengasihi...
Seiringkanlah kami melayari hidup ini...
Ketepian yang sejahtera dan abadi...
Tetapi ya Allah...
Seandainya telah engkau takdirkan... .
dia bukan miliku...
Bawalah ia jauh dari pandanganku... .
Luputkanlah ia dari ingatanku...
Dan peliharalah aku dari kekecewaan... .
Serta ya Allah ya tuhanku yang maha mengerti... .
Berikanlah aku kekuatan...
Melontar bayangannya jauh ke dada langit...
Hilang bersama senja nan merah..
agarku bisa bahagia...
Walaupun tanpa bersama dengannya...
Dan ya Allah yang tercinta...
Gantillah yang telah hilang... .
Tumbuhkanlah kembali yang telah patah...
Walaupun tidak sama dengan dirinya...
Ya Allah ya tuhanku...
Pasrahkanlah aku dengan takdirmu...
Sesungguhnya apa yang telah engkau takdirkan...
Adalah yang terbaik buat ku... .
kerana engkau maha mengetahui...
Segala yang terbaik buat hamba Mu ini...
Ya Allah...
Cukuplah engkau sahaja yang menjadi pemeliharaku...
Di dunia dan di akhirat...
Dengarlah rintihan dari hamba Mu yang daif ini...
Jangan engkau biarkan aku sendirian...
Di dunia ini mahupun di akhirat...
Menjuruskan aku kearah kemaksiatan dan kemungkaran...
Maka kurniakanlah aku seorang pasangan yang beriman...
Supaya aku dan dia sama2 dapat membina Kesejahteraan hidup...
Ke jalan yang Engkau redhai...
dan kurniakanlah padaku keturunan yang soleh... .

Friday, February 8, 2008

~ j u a l n u m ~

alkisah...

hehehe...

adikku izzul kwn ngn shukor...pd suatu ari...

izzul: oih...de num aweks baru x??

shukor: ader2...0179429471...

izzul: aiks...cm aku knal jer num ni...[smbil belek hp...]...erk... ni num angah...

izzul: ne ko dpt num ni???

hahahaha...klaka juge ye...briye je aweks baru kunun...rupenye akk sendri...biler tny angah...rupenye...mamat tu dok msg dia pkai name azmi...pe2 je la diorg ni...

Friday, January 11, 2008

~ b z ~

sbb bz yg amat sgt...so aku pun xleh nk update slalu...

sem ni bleh kate sumer subject de project...wahahaha...

1. mechanical design process : design human-powered vehicle for daily use..research...design...drawing...bla bla bla...

2. technical communication : case study on airplane disasters due to engine failure...research...interviews...etc...

3. heat transfer : soon...MATLAB...ntah...mujimbo kate ade...

4. control system : soon gak...

5. heat transfer lab : heating element system during winter...research...calculation

6. kepimpinan & keusahawanan : UNITEN charity trade...aku kn jd exco penajaan...adeyh...ke hulu ke hilir dok cr sponsor utk prog ni...adoi...

tu baru yg subject nye project...blum yg kelana lg...nk g raimuna kt indon...nk kena cr sponsor...nk wat dinner...exco penajaan utk kembara 300km...hohoho...

isnn klas abes kul 6, slase kul 5, rabu kul 9 mlm, khmis jer abes awl kul 1,jumaat mlm ngn ptg ahad g training silat...

giler hectic~!

hahaha...baru sedar diri ni student...

smoge aku bersabar...n enjoy wlpn bz...bersame teman2...n insan2 tersayang...

Sunday, January 6, 2008

~ n e w y e a r ~

agak lmbt aku mulekan entry new year ni...

wish list new year ni...


1. nk drv my car...CCC7846...dh de kt umah...tp lesen je xde lg...

2. nk jersey MU yg kaler black...

3. nk sehat dr resdung yg seksa ni...

4. nk dpt dean's list...

5. nk buktikan...aku bukan lemah wlaupun xde dia!!

6. nk bhagiakan diri sendri...

7. nk naekkn berat bdn...but naekkn stamina gak...nk tembam...

8. nk g grading silat...

9. nk jadi budak rajen...

10. nk sumer mende ni tercapai...

wahahahaha...manyak nye yang aku nak...

~d a p r i n c e s z~

Aya
A Wife...a mum...a daughter
View my complete profile